Bytte kjøkkenfronter – enkel vei til et nytt kjøkken!

Lyst på nye kjøkkenskap, men ikke en hel kjøkkenrenovering? En rask og enkel måte å fornye kjøkkenet på er å skifte bare kjøkkenfronter.

Har kjøkkenfrontene sett bedre dager? Vil du oppdatere kjøkkenet raskt og gi det en mer moderne følelse? En måte å gjøre det på, er å bytte ut kjøkkenfrontene, men beholde skrogene. Det sparer deg for både tid og penger. Kjøkkenfrontene fra Nordanro fås i en rekke stiler og farger og passer skapskrog fra alle kjøkkenprodusenter. Du finner garantert fronter som passer!

Hvis du vil bytte ut skrogene, fjerne alle eksisterende kjøkkenskap og sette inn et helt nytt kjøkken, tar det betydelig lengre tid og koster selvsagt mer. I tillegg kan en kjøkkenrenovering medføre store inngrep på kjøkkenet, uten at det strengt tatt er nødvendig. Mange ganger renoverer man unødvendig, og skrog av god kvalitet risikerer å havne på søppelfyllingen. Nye kjøkkenfronter, ny sprutbeskyttelse og ny kjøkkenbenk er oppdateringer som gjør en stor forskjell, men til en lavere pris.

Hvilken farge skal kjøkkenfrontene ha? 

På 1990-tallet begynte vi å se mer farge på kjøkkenet, og også mer varierte materialer. De seneste årene er grått blitt en av de mest populære fargene for kjøkkenfronter. Dette er topplisten når det gjelder farge på kjøkken og kjøkkenfronter (basert på hva folk søker etter på nettet for å finne inspirasjon): Grått kjøkken, hvitt kjøkken, svart kjøkken, grønt kjøkken, beige kjøkkenfronter, tre- og eikekjøkken og blått kjøkken.

Grå kjøkkenfronter er mest populært akkurat nå 

Lysegrått kjøkken, mørkegrått kjøkken, kjøkkenfronter i varm grå tone eller mer blågrå og kald tone? Det finnes 50 nyanser av grått – minst! Hvis du vil ha et nøytralt kjøkken som føles tidløst og elegant uten å bli for formelt, er grått en fin farge å starte med. Du kan alltids bryte opp det grå med en fondvegg, sprutbeskyttelse eller mer fargerike møbler på kjøkkenet.

Beige i stedet for grått 

Hvis du synes grått er for kaldt og hvitt er for lyst, er myk beige et godt kompromiss. Det er ikke hvitt, ikke grått og ikke gult. Eggeskallfarget, kremfarget, linfarget, sandfarget, kakifarget – nyanser som er inspirert av naturen og med hell kan blandes med både hvitt og grått. En lys beige nyanse passer også godt til alle trenyanser og ulike metaller. 

Kjørvel-fronter, S 5010-G10Y, Nordanro Nye Fronter
Et grønt kjøkken. Kjørvel-fronter, fargekode S 5010-G10Y.

Grønne skapfronter på kjøkkenet 

Når det gjelder nøytrale toner som holder lenge, er grønt en annen populær frontfarge akkurat nå. Også her er fargenyansene uendelige, alt fra lys salviegrønt eller lindegrønt til klarere og sterkere gulgrønne toner som minner om tropiske vekster, til mer dempet og mørk skoggrønt. Prøv gjerne å blande farger. Du trenger ikke å bruke samme nyanse overalt i kjøkkenet! Ha én farge på underskapene og en annen på overskapene for å skape dynamikk uten at det virker overdrevet. Og hvis du har kjøkkenøy, det vil si en frittstående kjøkkenbenk, gjør det ikke noe om den ikke har samme farge som kjøkkenfrontene. 

Hvite fronter på landkjøkkenet  

Mange som planlegger et landlig kjøkken, vil ha hvite kjøkkenfronter, og her er det mange modeller å velge mellom. Den landlige stilen kalles også country, shabby chic, bondekjøkken og fransk landkjøkken – du kan hente inspirasjon fra alle stiler!

Hvite skapfronter på kjøkkenet er tidløst, uansett hvilken stil du velger. Mer moderne matthvite og glatte fronter passer på et minimalistisk kjøkken, mens høyblanke hvite fronter gir en frisk følelse. Hvitt er en nøytral farge som står til det meste på kjøkkenet, til ulike metaller, alle tresorter og alle andre farger. Det eneste du bør tenke på, er at smuss vises bedre på hvite skapfronter.

Svart, blått eller eik? 

Svart kjøkken var utenkelig for mange for bare noen få år siden, men nå er det svært populært, i likhet med svarte fliser og svarte gulv. Svarte kjøkkenfronter passer også alle stiler – fra matt og industrielt til retro og mer moderne stiler. En ny favoritt på listen over farger på kjøkkenfronter er blått, fra lyseste gråblå til dypeste midnattsblå. Blå fronter passer spesielt godt til børstet messing og marmor!

Knott 610, Nordanro
En stilig knott for skapfrontene. Modell: Knott 610.

Håndtak til kjøkkenfronter

Hvilke håndtak skal du velge til kjøkkenfrontene? Når du har valgt farge og stil på kjøkkenfrontene, gjenstår et annet viktig valg: Hvilke knotter eller beslag skal du velge? Tenk deg at kjøkkenet har fått klær og nå trenger smykker! Beslag eller kjøkkenhåndtak fås i mange størrelser, slik at du kan gjøre dem til en mer fremtredende del av kjøkkendesignen om du vil, men det finnes selvsagt også betydelig mer minimalistiske dørbeslag til kjøkkenskap og -skuffer. Hvis du ikke vil ha et helt monokromt utseende der alt har samme farge, kan du skape variasjon med håndtak i en kontrastfarge, for eksempel svart metall på landlige hvite fronter eller børstet rustfritt stål i industriell stil på mørkegrå fronter.

Knotter, knotter, knotter ...

Knotter til kjøkkenfronter er det mange som er ute etter, og også her er det mange forskjellige materialer å velge mellom. Og du trenger selvfølgelig ikke å ha samme type beslag i hele kjøkkenet. Velg for eksempel mer iøynefallende knotter til vitrineskap eller overskap, og større og mer praktiske håndtak til skuffer eller underskap. 

Inspirasjon til entreen

Er entreen rotete? Med god innredning er det lett å holde orden og samtidig skape en stilig entré. Her finner du inspirasjon og gode tips til oppbevaring i entréen.

Les mer om innredning av entreen her!

Optimal kjøkkeninnredning

Kjøkkeninnredningen består av mange deler, alt fra håndtak til sprutbeskyttelse, oppvaskkum og blandebatteri. Og innsiden av kjøkkenskap og -skuffer er minst like viktig.

Her finner du tips til kjøkkeninnredning!

Slik innreder du vaskerommet

Skal du pusse opp vaskerommet, men er usikker på hvilken innredning som passer best? Eller vil du bare forvandle et slitent vaskerom til et praktisk og stilig grovkjøkken i landlig stil?

Vaskerom – få tips og inspirasjon her!