Bytte kjøkkenfronter – enkel vei til et nytt kjøkken!

Beregnet lesetid: 5 minuter

Lyst på nye kjøkkenskap, men ikke en hel kjøkkenrenovering? En rask og enkel måte å fornye kjøkkenet på er å skifte bare kjøkkenfronter.

Har frontene på kjøkkenet ditt sett bedre dager? Vil du raskt oppgradere kjøkkenet ditt og gi det et mer moderne preg? En måte er å skifte frontene på kjøkkenet uten å bytte ramme. Ved kun å bytte ut frontene sparer du både tid og penger. Frontene fra Nordanro Nye Fronter kommer i flere stiler og farger og passer til rammer fra alle kjøkkenprodusenter.

Hvis du vil fjerne alle eksisterende kjøkkenskap og sette inn et helt nytt kjøkken, tar det mye lengre tid og koster selvsagt mer. I tillegg kan en kjøkkenrenovering medføre store inngrep på kjøkkenet, uten at det strengt tatt er nødvendig. Mange ganger renoverer man unødvendig, og skrog av god kvalitet risikerer å havne på søppelfyllingen. Nye kjøkkenfronter, ny sprutbeskyttelse og ny kjøkkenbenk er oppdateringer som gjør en stor forskjell, men koster mindre penger.

Hvilken farge skal kjøkkenfrontene ha? 

På 90-tallet begynte vi å se mer farge på kjøkken, og også flere ulike materialer. De siste årene har grå blitt en av de mest populære fargene på kjøkkenfronter. Topplisten når det gjelder farge på kjøkken og kjøkkenfronter (ifølge det folk søker på på nett) er: Grått kjøkken, hvitt kjøkken, svart kjøkken, beige kjøkkenfronter, kjøkken i tre og eik samt blått kjøkken.

Grå kjøkkenfronter er mest populært akkurat nå 

Lysegrått kjøkken, mørkegrått kjøkken, kjøkkenfronter i en varm gråtone eller mer blågrå og kald tone? Det er virkelig minst 50 nyanser av grått! Ønsker du deg et nøytralt kjøkken, som føles tidløst og elegant uten å være for formelt, er grå en god farge å ta utgangspunkt i. Du kan alltid live opp det grå med en fondvegg, en sprutbeskyttelse eller mer fargerike møbler på kjøkkenet.

Beige i stedet for grått 

Hvis du synes grått er for kaldt og hvitt er for lyst, er myk beige et godt kompromiss. Det er ikke hvitt, ikke grått og ikke gult. Eggeskallfarget, kremfarget, linfarget, sandfarget og kakifarget er nyanser som er inspirert av naturen og med hell kan blandes med både hvitt og grått. En lys beige nyanse passer også godt til alle trenyanser og ulike metaller. 

Kjørvel-fronter, S 5010-G10Y, Nordanro Nye Fronter
Et grønt kjøkken. Kjørvel-fronter, fargekode S 5010-G10Y.

Grønne skapfronter på kjøkkenet 

Når det gjelder nøytrale toner, som holder lenge, er grønt en annen populær frontfarge akkurat nå. Også her er fargenyansene uendelige, alt fra lys salviegrønt eller lindegrønt til klarere og sterkere gulgrønne toner som minner om tropiske vekster eller mer dempet og mørk skogsgrønt. Prøv gjerne å blande farger. Du trenger ikke å bruke samme nyanse overalt i kjøkkenet! Ha én farge på underskapene og en annen på overskapene for å skape dynamikk uten at det virker overdrevet. Og hvis du har kjøkkenøy, det vil si en frittstående kjøkkenbenk, gjør det ikke noe om den ikke har samme farge som kjøkkenfrontene. 

Hvite fronter på landkjøkkenet  

Mange som planlegger et landlig kjøkken ønsker seg hvite kjøkkendører, og her er det mange ulike modeller å velge mellom. Landstilen omtales noen ganger som country, shabby chic, bondekjøkken og fransk landkjøkken. Du kan hente inspirasjon fra alle stiler!

Hvite skapfronter på kjøkkenet er tidløst, uansett hvilken stil du velger. Mer moderne matthvite og glatte fronter passer på et minimalistisk kjøkken, mens høyblanke hvite fronter gir en frisk følelse. Hvit er en nøytral farge som står til det meste på kjøkkenet, til ulike metaller, alle tresorter og alle andre farger. Det eneste du bør tenke på, er at smuss vises bedre på hvite skapfronter.

Svart, blått eller eik? 

Sorte kjøkken var for mange utenkelig for bare noen år siden, men nå er det veldig populært, akkurat som svarte fliser og sorte gulv. Sorte kjøkkenfronter passer også til alle forskjellige stiler – fra matte og industrielle til retrokjøkken og mer moderne stiler. En annen farge på llisten over populære farger for kjøkkenfronter er blå, fra lyseste gråblå til dypeste midnattsblå. Blå kjøkkendører ser ekstra fine ut med børstet messing og marmor!

Knott 610, Nordanro
En vakker knott for dine skapfronter. Modell: Knopp 610.

Håndtak til kjøkkenfronter

Hvilke håndtak bør du velge til kjøkkenfrontene? Når du har valgt farge og stil på kjøkkenfrontene dine, gjenstår det et viktig valg. Hvilke knotter eller håndtak bør du ha? Tenk deg at kjøkkenet har fått på seg  klærne sine og nå trenger det smykkene sine! Beslag eller kjøkkenhåndtak finnes også i forskjellige størrelser. Dette gjør dem til en tydeligere del av kjøkkendesignet ditt, om du ønsker det, men det finnes selvfølgelig også minimalistisk dørbeslag til kjøkkenskap og kjøkkenskuffer. Hvis du ikke ønsker et helt monokromt utseende, det vil si at alle delene på kjøkkenet har samme farge, kan du bryte opp kjøkkendesignet med håndtak i kontrastfarge, for eksempel sorte metallhåndtak til rustikke hvite kjøkkendører, eller børstet rustfritt stål i industriell stil mot mørkegrå skodder.

Knotter, knotter, knotter ...

Knotter til kjøkkenfronter er det mange som er ute etter, og også her er det mange forskjellige materialer å velge mellom. Og du trenger selvfølgelig ikke å ha samme type beslag i hele kjøkkenet. Velg for eksempel mer iøynefallende knotter til vitrineskap eller overskap, og større og mer praktiske håndtak til skuffer eller underskap.

Niklas Ekstedt om sitt drømmekjøkken

Niklas Ekstedt har nylig gjort om på sitt kjøkken och här är hans fem bästa tips för dig som vill få till bättre mat hemma.

Optimal kjøkkeninnredning

Kjøkkeninnredningen består av mange deler, alt fra håndtak til sprutbeskyttelse, oppvaskkum og blandebatteri. Og innsiden av kjøkkenskap og -skuffer er minst like viktig.

Slik innreder du vaskerommet

Skal du pusse opp vaskerommet, men er usikker på hvilken innredning som passer best? Eller vil du bare forvandle et slitent vaskerom til et praktisk og stilig grovkjøkken i landlig stil?