Hjemmekontor på kjøkkenet – slik fikser du det!

Beräknad läsningstid: 5 minuter

Når du skal jobbe hjemmefra, kan det være vanskelig å finne en god plass. Med noen smarte knep kan du skape et trivelig hjemmekontor på kjøkkenet!

Ikke alle som jobber hjemmefra, har et ledig rom som kan gjøres om til hjemmekontor. Det kan også oppstå andre problemer: å sitte på sofaen i stuen kan føre til ryggsmerter, dårlig ergonomi ganske enkelt, og fristelsen fra TV-en kan bli for stor. Å jobbe uten skrivebord på soverommet kan være slitsomt fordi du ikke finner en god arbeidsstilling. 

Kjøkkenet har potensial til å bli et godt sted for deg som jobber hjemme. Er du i gang med å pusse opp eller bygge om kjøkkenet ditt, kan det være greit å benytte anledningen til å bygge inn et lite kontorlokale. I Nordanro-serien finner du flere smarte løsninger for hvordan du kan lage et lite kontor på kjøkkenet ditt – en perfekt løsning for de som ikke har eget rom å bruke som hjemmekontor.

Riktig belysning for hjemmekontoret

Hvis du har planlagt høye overskap som spiskammer, er det kanskje mulig å bryte opp plasseringen av overskapene og plassere et skrivebord mellom skapene? Da skaper du også et skikkelig koselig sted å sitte. Bare ikke glem å planlegge for god belysning i hjørnet av skrivebordet.

Hvis du heller vil at skrivebordet skal ha mer naturlig lys fra et vindu, kan du legge til en benkeplate mellom for eksempel oppvaskbenken og andre kjøkkenbenker. Pass på at du velger riktig høyde, slik at du sitter komfortabelt. En annen praktisk løsning kan være lavere, tilpassede underskap. I tillegg kan du velge en kontrasterende benkeplate for at hjemmekontoret skal skille seg ut enda mer. 

Kjøkken Rammeprofil 776, Nordanro
Et kjøkken med flotte glassskap med innebygd belysning.

Smarte tips til hjemmekontoret

Orden: Det kan være vanskelig å komme i jobbmodus hvis frokostblandingen står igjen etter frokosten og oppvasken hoper seg opp på benken. Det beste er å rydde opp før du starter arbeidsdagen, slik at kjøkkenet føles mindre som et kjøkken der du spiser, og mer som en arbeidsplass. Kanskje du kan ha en kurv der du oppbevarer notater, penner og andre ting du trenger? Når jobbdagen er over, er det bare å flytte unna arbeidskurven!

Husk å bevege deg!

Det er fort gjort å bli sittende stille i lange perioder når du får jobbe uforstyrret. Men det er viktig både for kroppen og hjernen å bevege seg i løpet av dagen. Siden du ikke kan ta en tur på møterommet eller til skriveren, kan du ta en runde hjemme. Stikk ut på balkongen eller uteplassen og ta noen dype åndedrag og rull med skuldrene! 

Vanlige spørsmål om hjemmekontorer

Hur ska ett hemmakontor organiseras?

Det är viktigt att tänka på att hitta rätt plats i ditt hem där du kan organisera ditt hemmakontor. Om du saknar ett specifikt rum för ändamålet är köket en utmärkt plats. Om du funderar på att göra om ditt kök inom den närmsta framtiden kan det vara läge att planera in en kontorslösning i köket som kan underlätta hemarbetet.

Vad behöver man för ett hemmakontor?

Rätt belysning är A och O för ett hemmakontor. Se till att ha funktionell arbetsbelysning i form av exempelvis en bordslampa. Det kommer göra så att dina ögon slipper anstränga sig i onödan, vilket kommer göra det lättare för dig att behålla fokus på jobbet. En annan viktig sak att tänka på är att ha en ergonomisk arbetsställning så att du inte sliter på din nacke och rygg. Detta uppnår du genom att säkerställa att du har rätt höjd på ditt bord och din stol.

Hur inreda hemmakontor?

Utgå från sådant som är viktigt för dig på ett vanligt kontor: är det exempelvis viktigt för dig att ha kaffe när till hands kan det vara härligt att ha en liten kaffestation på skrivbordet. Om du skapar ett hemmakontor i köket har du redan kaffebryggaren nära till hands - då kan fokus istället ligga på om du vill att kontoret ska smälta in i köksinredningen eller om du hellre vill att den ska stå ut? Välj en bänkskiva som står i kontrast till den övriga inredningen om du har önskemål om ett hemmakontor som ska stå i rampljuset!

Hvilket kjøkken passer best for deg?

Leter du etter inspirasjon til ditt nye kjøkken? Det finnes et stort utvalg av kjøkken i forskjellige farger og stiler, fra bistrokjøkken og kjøkken i industriell stil til minimalistiske og landlige kjøkken.

Köksinspiration – läs mer om olika köksstilar!

Hallförvaring – skapa en snygg hall

Er entreen rotete? Med god innredning er det lett å holde orden og samtidig skape en stilig entré. Her finner du inspirasjon og gode tips til oppbevaring i entréen.

Hallförvaring – inredning och tips!

Velg riktig benkeplate

En god og funksjonell kjøkkenbenk trenger en pen benkeplate, og det er mange å velge mellom i forskjellige prisklasser.

Bänkskiva komposit och andra material!