Hjemmekontor på kjøkkenet – slik fikser du det!

Estimert lesetid: 5 minutter

Når du skal jobbe hjemmefra, kan det være vanskelig å finne en god plass. Med noen smarte knep kan du skape et trivelig hjemmekontor på kjøkkenet!

Ikke alle som jobber hjemmefra, har et ledig rom som kan gjøres om til hjemmekontor. Det kan også oppstå andre problemer: å sitte på sofaen i stuen kan føre til ryggsmerter, dårlig ergonomi ganske enkelt, og fristelsen fra TV-en kan bli for stor. Å jobbe uten skrivebord på soverommet kan være slitsomt fordi du ikke finner en god arbeidsstilling. 

Kjøkkenet har potensial til å bli et godt sted for deg som jobber hjemme. Er du i gang med å pusse opp eller bygge om kjøkkenet ditt, kan det være greit å benytte anledningen til å bygge inn et lite kontorlokale. I Nordanro-serien finner du flere smarte løsninger for hvordan du kan lage et lite kontor på kjøkkenet ditt – en perfekt løsning for de som ikke har eget rom å bruke som hjemmekontor.

Riktig belysning for hjemmekontoret

Hvis du har planlagt høye overskap som spiskammer, er det kanskje mulig å bryte opp plasseringen av overskapene og plassere et skrivebord mellom skapene? Da skaper du også et skikkelig koselig sted å sitte. Bare ikke glem å planlegge for god belysning i hjørnet av skrivebordet.

Hvis du heller vil at skrivebordet skal ha mer naturlig lys fra et vindu, kan du legge til en benkeplate mellom for eksempel oppvaskbenken og andre kjøkkenbenker. Pass på at du velger riktig høyde, slik at du sitter komfortabelt. En annen praktisk løsning kan være lavere, tilpassede underskap. I tillegg kan du velge en kontrasterende benkeplate for at hjemmekontoret skal skille seg ut enda mer. 

Kjøkken Rammeprofil 776, Nordanro
Et kjøkken med flotte glassskap med innebygd belysning.

Smarte tips til hjemmekontoret

Orden: Det kan være vanskelig å komme i jobbmodus hvis frokostblandingen står igjen etter frokosten og oppvasken hoper seg opp på benken. Det beste er å rydde opp før du starter arbeidsdagen, slik at kjøkkenet føles mindre som et kjøkken der du spiser, og mer som en arbeidsplass. Kanskje du kan ha en kurv der du oppbevarer notater, penner og andre ting du trenger? Når jobbdagen er over, er det bare å flytte unna arbeidskurven!

Husk å bevege deg!

Det er fort gjort å bli sittende stille i lange perioder når du får jobbe uforstyrret. Men det er viktig både for kroppen og hjernen å bevege seg i løpet av dagen. Siden du ikke kan ta en tur på møterommet eller til skriveren, kan du ta en runde hjemme. Stikk ut på balkongen eller uteplassen og ta noen dype åndedrag og rull med skuldrene! 

Vanlige spørsmål om hjemmekontorer

Hvordan bør et hjemmekontor organiseres?

Det er viktig å tenke på å finne det rette stedet i hjemmet der du kan organisere hjemmekontoret ditt. Mangler du et eget rom til dette formålet, er kjøkkenet et ypperlig sted. Hvis du vurderer å pusse opp kjøkkenet i nær fremtid, kan det være en god idé å planlegge en kontorløsning på kjøkkenet for å gjøre det enklere å gjøre lekser.

Hva trenger du til et hjemmekontor?

Riktig belysning er avgjørende for et hjemmekontor. Sørg for at du har funksjonell arbeidsbelysning, for eksempel en bordlampe. Da slipper du å anstrenge øynene unødvendig, noe som gjør det lettere for deg å holde fokus på jobben. En annen viktig ting å tenke på er å ha en ergonomisk arbeidsstilling slik at du ikke belaster nakke og rygg. Dette kan du oppnå ved å sørge for at du har riktig høyde på skrivebordet og stolen.

Hvordan dekorere et hjemmekontor?

Ta utgangspunkt i det som er viktig for deg på et vanlig kontor: Hvis det for eksempel er viktig for deg å ha kaffen lett tilgjengelig, kan det være fint å ha en liten kaffestasjon på skrivebordet. Hvis du innreder hjemmekontor på kjøkkenet, har du allerede kaffetrakteren lett tilgjengelig - da kan du i stedet fokusere på om du vil at kontoret skal gli inn i kjøkkeninnredningen eller om du heller vil at det skal skille seg ut? Velg en benkeplate som står i kontrast til resten av innredningen hvis du vil at hjemmekontoret skal stå i fokus!

Hvilket kjøkken passer best for deg?

Leter du etter inspirasjon til ditt nye kjøkken? Det finnes et stort utvalg av kjøkken i forskjellige farger og stiler, fra bistrokjøkken og kjøkken i industriell stil til minimalistiske og landlige kjøkken.

Hallförvaring – skapa en snygg hall

Er entreen rotete? Med god innredning er det lett å holde orden og samtidig skape en stilig entré. Her finner du inspirasjon og gode tips til oppbevaring i entréen.

Velg riktig benkeplate

En god og funksjonell kjøkkenbenk trenger en pen benkeplate, og det er mange å velge mellom i forskjellige prisklasser.