Kjøkkeninspirasjon – hvilket kjøkken passer best for deg?

Leter du etter inspirasjon til ditt nye kjøkken? Da har du kommet til rett sted! Her finner du inspirasjon til kjøkken i ulike design, prisklasser og stiler.

Grått kjøkken – den mest populære fargen akkurat nå 

Grått har blitt en ny favorittfarge for mange som skal pusse opp og bygge nytt kjøkken. Det er en klassisk nøytral farge som passer de fleste stiler, fra landlige kjøkken til de mer moderne og stilrene. Grått passer også i retrokjøkken og kjøkken med industriell stil. En av fordelene med dagens grå kjøkken er at det er mange nyanser å velge mellom. Du kan kombinere flere forskjellige nyanser for å skape spennende dynamikk. Grått er en tidløs farge som du ikke vil bli lei av med det første!

Landlig kjøkken eller bondekjøkken 

Landkjøkken eller bondekjøkken er populære, og forkjærligheten for kjøkken i mer gammeldags stil viser ingen tegn til å avta. Du kan skape en landlig stil på kjøkkenet ved hjelp av skapfronter med speil og vitrineskap med sprosser, perlestaff på veggene og benkeplater i massivt tre eller naturstein. Landkjøkken har gjerne detaljrike kjøkkenhåndtak i antikkbehandlet messing og blandebatterier i eldre stil. Fargene domineres av hvitt, beige, ulike nyanser av grått og lysegrønt, som også kalles lindegrønt eller salviegrønt. Tenk forrige århundreskifte, herskapshus og et åpent vindu som slipper inn duften fra syrinbuskene. Og kanskje er du så heldig å ha en gammel vedovn? Snakk om kjøkkeninspirasjon!

Moderne kjøkken med kjøkkenøy 

Et moderne kjøkken skal gjerne ha plass til kjøkkenøy. Det gir en åpen følelse på kjøkkenet, og sitteplasser ved kjøkkenøya gjør matlagingen mer sosial. En frittstående kjøkkenbenk av denne typen har uendelige variasjonsmuligheter, og øverst på ønskelisten til mange står en kjøkkenøy med benkeplate i marmor, en smal kjøkkenøy, en kjøkkenøy med oppvaskkum + oppvaskmaskin, en kjøkkenøy med platetopp eller en kjøkkenøy med sitteplasser.

Minimalistisk skandinavisk kjøkken 

Mange ønsker også et mer nedstrippet kjøkken, og minimalistiske kjøkken i skandinavisk stil er populære. Valgmulighetene øker i takt med at stadig flere produsenter utvider sitt sortiment. Følelsen er nesten som på et stilrent kontor, med skapfronter uten håndtak, innebygd kjøle- og fryseskap og en induksjonstopp som glir sømløst inn på de diskré benkeplatene. 

Noen ønsker å løfte den minimalistiske stilen til litt mer trendy høyder med iøynefallende innredning. Eksempler på dette er høyblanke hvite fronter, glinsende svarte kjøkkenbenker i kompositt og metallbeslag. En nesten motsatt trend er den mer matte og diskré minimalismen. Skapene her minner om matt, nedstrippet 1960-talls design, ofte kombinert med benkeplater i betong eller naturstein som granitt eller kalkstein. Monokrome kjøkken der alle detaljer har samme farge i nøytrale toner, som sandfarget beige, lyse gråtoner eller svart, er også populære. Kjøkkenet blir da en stille oase, og med riktig belysning kan kjøkkenet enkelt brukes som hjemmekontor.

Kjøkken i minimalistisk stil med innbydende kjøkkenøy.

Industriell stil – eller bistrokjøkken med rustfrie innslag 

Industristilen har hentet mye inspirasjon fra loft i New York, med klassisk murvegg og rustfrie kjøkkenbenker. Hvis du kombinerer den industrielle stilen med hvite fliser som går opp langs hele veggen, kjøkkenlamper i svart metall og vintagestoler i bøyd tre, får du en fransk bistrostil. Legg til en marmorplate på kjøkkenbenken, nakne lyspærer og flisgulv i svart/hvitt, så har du et kjøkken med restaurantfølelse! Eksempel på bistrokjøkken.

Rustfrie oppvaskbenker

Hva er kjøkkeninspirasjon uten litt oppvaskbenker! Oppvaskbenker i rustfritt stål er ikke bare praktiske, men de er også stilige og kan kombineres med benkeplater i marmor, massivt tre eller betong i mer industriell stil. For å få forsterke følelsen av et profesjonelt kjøkken kan du velge hvitevarer som komfyr, kjøkkenvifte og kjøle- og fryseskap i rustfritt stål. Hengende gryter og kasseroller i taket eller langs en vegg er også en typisk industri- eller bistroinspirert detalj som kan løfte innredningen. Hvis du synes så mye metall, hvitt og svart blir for kaldt, kan du bryte det opp med varmere tre eller detaljer i farger, for eksempel store grønne planter og mønstrede gulvfliser.

Kjøkkentrender 2021 og tips

Patricia Trambevski tenker mye på trender og hvordan man skal reagere på dem. Trender er alltid noe man må forholde seg til – og akkurat nå blåser vinden tydelig i en spesiell retning. 

Les mer!

Kjøkkenøy – ting å tenke på

Øverst på ønskelisten til mange som planlegger nytt kjøkken, står en kjøkkenøy. Gjerne med en luksuriøs benkeplate i marmor. Men hva skal du tenke på når du planlegger en kjøkkenøy?

Her finner du smarte tips – og inspirasjon!

Finn frem i jungelen av benkeplater

En god og funksjonell kjøkkenbenk trenger en pen benkeplate, og det er mange å velge mellom i forskjellige prisklasser. De vanligste materialene er kompositt, stein, laminat og tre – og selv blant disse er det mange farger og typer å velge mellom.

Les mer i vår veiledning til benkeplater her!