Oppbevaring i entreen – praktiske løsninger og tips

Vil ikke du heller ha en rotete entré full av yttertøy, sko og vesker? Mangler du inspirasjon til hvordan du kan innrede entreen på best mulig måte? Nedenfor har vi listet opp noen viktige ting å tenke på når det gjelder oppbevaring.

  • Planlegg smart: Hva trenger du plass til i entreen? Trenger du flere skap for å få plass til alt, eller holder det med ett? Vil du ha en kommode eller et sted der du kan legge post og bilnøkler og lade mobiltelefonen? 
  • Velg skyvedører: Du sparer mye plass i entreen med skyvedører på garderobeskapene. Skapene kan du innrede med mange ulike oppbevaringsløsninger, for eksempel hyller, kurver, skuffer eller kleshengere. Hvis du i tillegg velger speildører, får du et godt helspeil, samtidig som speilet får entreen til å virke større. 
  • Åpen garderobe: Noen ønsker åpne oppbevaringsløsninger med synlige hyller, kleshengere og stilige metallkurver. Dette gir rask oversikt og gjør det lett å finne ting. Husk skostativ! 
  • Extra belysning i hallen: i taket på garderoben kan du sätta upp en LED-ljuslist. Den ger extra belysning i garderoben, och på kvällen fungerar den som stämningsbelysning istället för taklampan. Självklart kan du också få extra belysta hyllor inne i garderoben. 
  • Kombiner sittemøbel med oppbevaring: Trenger du et sted der du kan sitte når du tar skoene på og av? Velg et lengre skap med oppbevaringsplass under. 

Garderobeskap til entreen – med stor oppbevaringsplass

Hvis du er ute etter et eller flere garderobeskap til entreen, er det viktigste å tenke på plassen du faktisk har. Hvis du har liten plass i entreen, kan du velge et smalt skap eller en smal garderobe. En grunn garderobe gjør det mulig å henge tøy i den andre retningen slik at du får plass til alle jakkene, spesielt hvis du har kleshengere både høyt og lavt i garderoben.

Uttrekkbar innredning for skap i entreen fungerer også i en grunn garderobe, perfekt hvis du vil ha skuffer eller trådkurver for oppbevaring av skjerf, paraplyer eller sko. Det samme gjelder hvis du har behov for å klemme inn et smalt rengjøringsskap i entreen – med uttrekkbare skuffer og en smart strykejernholder får du plass til alt! 

Entré for barnefamilier – god oppbevaring er nøkkelen

Hos barnefamilier blir det fort rotete i entreen med alle sko, jakker og vesker. En smart løsning er å skjule alt bak skyvedører – raskt og enkelt. Bak dørene kan du ha skohyller til barnas sko, i tillegg til lavthengende kroker der barna selv kan henge opp jakkene. 

Sett opp en kurv til hvert av barna – enten uttrekkbar eller montert på veggen – for oppbevaring av nøkler, votter og luer. Dermed holdes barnas klær atskilt, og de kan lettere holde orden på sine egne ting. En tom plass bak skyvedørene gir plass til vesker, sparkesykler og rullebrett. 

En landlig entré 

Hvis du har valgt et kjøkken i landlig stil, vil du kanskje ha en landlig entré som matcher kjøkkenet. Velg skapdører med landlig sjarm, kanskje et under- eller overskap med glassfront og grå, hvit eller lysegrønn farge for ekstra landlig følelse. Kurver i naturmaterialer og tekstiler kan forvandle entreen til ekte fransk shabby chic-stil! (Om ikke landlig er noe for deg, finnes det selvsagt mange andre stiler å velge mellom!) 

Entré med innebygd hjemmekontor 

Hvis du bor trangt, gjelder det å utnytte hver eneste millimeter. Kanskje har du litt ubenyttet plass i entreen? Hvorfor ikke skjule et lite kontor bak en fin skyvedør? Du kan lage et vegghengt kontor, med en benkeplate som bord for PC og lampe, og med veggfeste, skuffer eller hyller. Det er bare å trekke for skyvedøren når kontoret stenger for dagen!