Oppbevaring i entreen – praktiske løsninger og tips

Vil ikke du heller ha en rotete entré full av yttertøy, sko og vesker? Mangler du inspirasjon til hvordan du kan innrede entreen på best mulig måte? Nedenfor har vi listet opp noen viktige ting å tenke på når det gjelder oppbevaring.

  • Planlegg smart: hva trenger du plass til i hallen? Trenger du plass til tingene dine i flere skap eller er ett nok? Ønsker du et byrå eller annet oppbevaringsrom hvor du kan legge post, bilnøkler og lade mobilen samtidig?
  • Velg skyvedører: Du sparer mye plass i entreen med skyvedører på garderobeskapene. Skapene kan du innrede med mange ulike oppbevaringsløsninger, for eksempel hyller, kurver, skuffer eller kleshengere. Hvis du i tillegg velger speildører, får du et godt helspeil, samtidig som speilet får entreen til å virke større. 
  • Åpen garderobe: noen ønsker åpne oppbevaringsløsninger med synlige hyller, kleshengere til jakker og stilige metallkurver. Dette gir en rask oversikt og gjør det enkelt å finne. Bare ikke glem skostativet!
  • Ekstra belysning i hallen: i taket i klesskapet kan du sette opp en LED-lyslist. Det gir ekstra belysning i skapet, og om kvelden fungerer det som stemningsbelysning i stedet for taklyset. Du kan selvfølgelig også få ekstra opplyste hyller inne i garderoben.
  • Kombiner sitteplasser med oppbevaring: Trenger du et sete å sitte på mens du tar av og på deg skoene? Velg et lengre skap med oppbevaring under.

Garderobeskap til entreen – med stor oppbevaringsplass

Er du på utkikk etter en garderobe eller flere til hallen din, er det viktigste å planlegge etter din planløsning og plassen du har. Har du mindre plass i hallen, finnes det en løsning: smalt skap eller smal garderobe. En grunn garderobe gjør det mulig å henge klær på den andre lenken, slik at du får plass til alle familiens jakker, spesielt hvis du har kleshengere både høyt og lavt inne i garderoben.

Uttrekkbar innredning for skap i entreen fungerer også i en grunn garderobe, perfekt hvis du vil ha skuffer eller trådkurver for oppbevaring av skjerf, paraplyer eller sko. Det samme gjelder hvis du har behov for å klemme inn et smalt rengjøringsskap i entreen – med uttrekkbare skuffer og en smart strykejernholder får du plass til alt! 

Entré for barnefamilier – god oppbevaring er nøkkelen

Hos barnefamilier blir det lett rotete i hallen med alle sko, jakker og vesker. En smart løsning er da å skjule rotet bak skyvedører – raskt og enkelt. Innenfor dørene kan du ha skohyller hvor barneskoene kan samles, men også lave opphengskroker som lar alle barna rekke opp for å henge akkurat sin jakke.

Sett opp en kurv til hvert av barna – enten uttrekkbar eller montert på veggen – for oppbevaring av nøkler, votter og luer. Dermed holdes barnas klær atskilt, og de kan lettere holde orden på sine egne ting. En tom plass bak skyvedørene gir plass til vesker, sparkesykler og rullebrett. 

En landlig entré 

Hvis du har valgt et kjøkken i landlig stil, vil du kanskje matche kjøkkenet med en landlig hall? Velg stilige skapdører med landlig sjarm, kanskje et underskap eller overskap med glassdør og grå, hvit eller lysegrønn for et ekstra landlig preg. Kurver i naturmaterialer og tekstiler kan løfte hallen din til ekte fransk shabby chic! (Hvis landlig ikke er noe for deg, er det selvfølgelig flere andre stiler å velge mellom!)

Entré med innebygd hjemmekontor 

Hvis du bor i en trang plass, må du bruke hver millimeter av hjemmet ditt. Kanskje du har et lite ubrukt område igjen i hallen? Hvorfor ikke gjemme et lite hjemmekontor der bak en stilig skyvedør? Kontoret kan gjøres vegghengt med benkeplate som bord for datamaskin og lampe, og med veggfester, skuffer eller hyller. Bare trekk skyvedøren når kontoret stenger for dagen!

Få maksimalt ut av vaskerommet

Skal du pusse opp vaskerommet, men er usikker på hvilken innredning som passer best? Eller vil du bare forvandle et slitent vaskerom til et praktisk og stilig grovkjøkken i landlig stil?

Slik får du et hjemmekontor

Når du skal jobbe hjemmefra, kan det være vanskelig å finne et godt sted å sitte, spesielt hvis det skal være behagelig og du vil føle deg inspirert samtidig som du får ting gjort. Med noen smarte knep kan du skape et trivelig hjemmekontor!

Hvilket kjøkken passer best for deg?

Leter du etter inspirasjon til ditt nye kjøkken? Da har du kommet til rett sted! Her finner du inspirasjon til kjøkken i ulike design, prisklasser og stiler og populære farger, som et minimalistisk hvitt kjøkken, landlig grått kjøkken, skandinavisk kjøkken, grønt kjøkken, bistrokjøkken eller et moderne industrielt kjøkken med kjøkkenøy.