De mest populære fargene på våre kjøkken akkurat nå

Lenge var hvit det vanligste valget når vi pusset opp kjøkkenet, men de siste årene har hvitt blitt byttet ut. La deg inspirere av de mest populære fargene akkurat nå.

For ti år siden var det hvite skap og svart benkeplate som gjaldt. Nå vil vi ha jordnære farger på våre kjøkken.

– Jeg tror ikke jeg har designet et eneste hvitt kjøkken siden vi åpnet Nordanros butikk i Kungens kurva, sier kjøkkendesigner Marie Schelin, som driver butikken.

De mest populære fargene på Nordanro akkurat nå er beige, grønn, grå, greige og sort, sier Marie Schelin.

– Det som slår oss som selger kjøkken akkurat nå, er at mange våger mer fargemessig - på en stilig måte. Du vil ha et mer personlig kjøkken og vil bringe inn varme og glede i trøblete tider. Disse fargene er en måte å gjøre det koselig og rolig på, sier Marie Schelin og fortsetter:

– Valgmulighetene er noe helt annet i dag enn for 10-15 år siden. Det er mye mer å velge mellom i dag.

Beige kjøkken - øverst på listen

En av Nordanros mest populære farger er Sand, som er en nyanse av beige. Beige er perfekt for de som ikke vil ha et mørkt kjøkken, men som heller ikke har lyst på hvitt. En rolig farge som ikke skiller seg for mye ut. Den kan også perfekt kombineres med alle nyanser av tre og forskjellige metaller.

Grønt kjøkken - en naturlig farge

Grønn er også en veldig populær farge akkurat nå. Kjøkkenet blir tidløst, da det er en farge som er rundt oss i naturen. Fargen har både avslappende og beroligende egenskaper som får oss til å føle oss vel. Med grønt får kjøkkenet mer personlighet, samtidig som fargen er slitesterk og vanskelig å bli lei.

Grått kjøkken - klassisk og fleksibelt

Det grå kjøkkenet har blitt stadig mer vanlig i norske hjem, og vi forstår hvorfor. Det er mange nyanser av grått og de siste årene har det gått mer mot den mørke siden. Nordanros mest populære gråtone heter Taupe grå. Grå er en klassisk nøytral farge som passer i moderne og stilige kjøkken, men også retro og landlig kjøkken.

Kjøkken i greige - den siste trenden

Greige, som er en blanding mellom grått og beige, er en av de nyeste trendene når det kommer til fargesetting av kjøkkenet. Fargen fyller tomrommet mellom grått og beige og er en varm og jordnær tone.

Svart kjøkken – luksuriøst og dramatisk

Det sorte kjøkkenet gir en elegant følelse. Det er ikke vanlig å ha helt sorte kjøkken i dag, ofte velger man å gjøre en del av kjøkkenet svart. Sorte høyskap kan for eksempel fint matches med en kjøkkenøy i tre. Når du velger et sort kjøkken, er det viktig at du jobber med belysningen. Da blir det skikkelig luksuriøst.

Kjøkken i pastellfarger - en "boble"

Noe som har blitt stadig mer populært i det siste er fargerike kjøkken. Marie Schelin forteller om noen «bobler» som hun legger merke til som kjøkkendesigner. Der finner vi mettede og klare pasteller, korall, gul, rosa og blå. De fargene krever mot, men skaper en positiv og glad følelse i hjemmet.

– Da snakker man gjerne om retromoderne kjøkken. Ofte handler det om kunder som har tatt i bruk et helt konsept. De har kjøpt et hus fra 40-tallet og vil forvalte det og få inn retrofølelsen. Da tør man å gå amok med litt farge, sier Marie Schelin.

Hun mener at det er på tide å bli litt modigere i interiøret og hun merker en nysgjerrighet på noe nytt.

Fargesetting av kjøkken - ekspertenes beste tips

Fargevalg på kjøkkenet - hva bør man tenke på? Cissela Benjaminsson er fargeekspert hos Happy Homes. Her deler hun sine beste tips:

Nye kjøkkenfronter – hvilken farge og stil passer deg?

Lyst på nye kjøkkenskap, men ikke så lysten på å legge mye penger i oppussingen? Du kan enkelt og raskt bytte ut dørene med Nordanro.

Våre tilbud og vårt sortiment

Hos Nordanro finner du tre ulike kjøkkentilbud – fra komplette kjøkken med personlige valg ned til minste detalj til muligheten for å fornye kjøkkenet med spesiallagde dører.