Velg valgfri NCS-farge til kjøkkenet ditt

Du som kjøper et Nordanro-kjøkken kan enten velge mellom populære og flotte standardfarger eller en valgfri farge med en bestemt NCS-kode på flere av våre fronter.

Fargene i hjemmet er en stor del av følelsen og personligheten. Og øynene våre kan registrere de minste forskjellene i nyanser. Derfor vil vi at du skal ha et bredt utvalg.

Standardfarger

Alle våre fronter kommer i standardfarger. Antallet tilgjengelige standardfarger avhenger av om du kjøper et Premium-kjøkken, et Flex-kjøkken eller Nye fronter. Du velger farge basert på Nordanros fargekart, og det er et stort utvalg av farger å velge mellom. Vi har alt fra fine, lyse nyanser og spreke mørke toner til trendy, mer fargerike farger.

Våre kjøkkeninnredere hjelper deg med å velge farger som passer ditt hjem og din interiørstil, og vi hjelper deg også med å finne ut hvilke farger som fungerer sammen.

Fargekoder, valgfri farge på fronter, Nordanro Flex
Noen av våre standardfarger

Valgfri NCS-farge

Flere av våre frontmodeller i Nordanro Flex og Nordanro Nye fronter kan fås i alle NCS-farger. Dette betyr at du kan velge akkurat hvilken farge du ønsker. Du kan komme til oss med en spesifikk nyanse, og vi skaffer den.. Du har kanskje scrollet på Pinterest og funnet en farge som passet perfekt i hjemmet ditt. Enten kan du finne NCS-koden selv eller så kan vi hjelpe deg med å finne riktig kode.

Fordelen med å kunne velge hvilken NCS-farge som helst, er at du får utformet kjøkkenet akkurat slik du vil ha det. Du får sjansen til å skape noe unikt som ingen andre har, og det gir enorm fleksibilitet i utformingen av ditt nye kjøkken. Hvis du finner noe som inspirerer deg, kan vi gjenskape det sammen.

Hva er NCS?

NCS står for Natural Color System og er et fargesystem utviklet i Sverige. Det er et vitenskapelig basert system som beskriver farger basert på hvordan øynene våre oppfatter dem. Alle farger kan representeres som en kode i NCS-systemet, og dette gir en nøyaktig beskrivelse av fargen. Hovedhensikten med NCS er å kunne spesifisere farger på en måte som er enkel å forstå og kommunisere til andre, noe som gjør det svært nyttig innen design og interiør. Ved å bruke NCS-systemet kan du også være sikker på at nyansen blir den samme uansett hvor du kjøper fargen.

Systemet bruker seks elementære fargebegreper: De fire grunnfargene gul, rød, blå og grønn, samt svart og hvit. Disse anses å være fargene som det menneskelige øye naturlig kan skille mellom.

En NCS-kode kan se slik ut: NCS S 2060-Y10R. S-en betyr at fargen er blant NCS-systemets 1950 standardfarger. Tallene 2060 forteller oss at fargen har 20 % sorthet i seg og 60 % fargestyrke. Dette betyr at fargen har 20 % hvithet, men den skrives ikke ut. Den andre delen av koden forteller oss at fargen er nær gul med 10 % rødt.

Her kan du lese mer om hvordan NCS-kodene er bygget opp.