Inspirasjon til vaskerom

Skal du pusse opp vaskerommet, men er usikker på hvilken innredning som passer best? Les vår veiledning for å få inspirasjon til vaskerommet.

Når du skal bygge et nytt vaskerom eller pusse opp det gamle, finnes det mange smarte løsninger. Kvitt deg med skitne betonggulv, synlige avløpsrør og rustne vaskekummer. Et moderne vaskerom eller grovkjøkken kan se like stilig ut som et moderne kjøkken. I tillegg finnes det ofte uutnyttede muligheter og arealer i vaskerommet som kan brukes til praktisk oppbevaring. I Nordanros sortiment finner du stilige og smarte løsninger – alt for et komplett vaskerom! 

5 tips for vaskerommet

  • Tenk på vaskerommet som en forlengelse av kjøkkenet. Hvorfor ikke bruke samme materialer for gulv, fliser, skap og benkeplater, så slipper du samtidig å bruke tid på å velge nye materialer.
  • Hvilke behov har du? Bruker du vaskemaskin og tørketrommel hver dag? Gjør vaskerommet til et hyggelig sted der du gjerne tilbringer tid – det er ingen grunn til at vaskerommet skal være stygt og lite innbydende.
  • Tilpass hvitevarene. Vil du slippe å bøye deg ned for å tømme trommelen eller vaskemaskinen? Sørg for at hvitevarene har god arbeidshøyde. Samtidig kan du ha smart oppbevaring for vaskemidler og annet i skuffer under maskinene!
  • Skjul skittentøyet. Hvis du ikke vil at noe skal være synlig i vaskerommet, kan du innrede det som en stor garderobe slik at du kan trekke skyvedører foran maskinene og vaskekummen og skjule vaskekurvene bak en fin dør.
  • Vaskerom ved siden av soverommet? Hvem har sagt at vaskerommet må være ved siden av kjøkkenet eller i kjelleren? Du kan like gjerne innrede et vaskerom ved siden av soverommet, så har du rent tøy rett for hånden når du skal kle på deg om morgenen. Dessuten slipper du å dra skittentøykurven opp og ned, kanskje flere etasjer.
Vaskerom med integrerte hvitevarer
Et romslig vaskerom med integrerte hvitevarer og rikelig med oppbevaringsplass, der vaskemaskinen og tørketrommelen danner en fin kontrast til de mørkegrå frontene.

Lite eller stort vaskerom? I kjelleren?

Uansett hvor vaskerommet er eller hvor stort det er, kan du alltid få noe stilig ut av det. I et lite vaskerom er det praktisk med tørketrommelen oppå vaskemaskinen. Og hvis plassen er begrenset, for eksempel i en leilighet, er dette kanskje den eneste muligheten du har. Husk da at du kan bygge inn vaskesøylen og kjøpe en fin skapdør.

Hvis du har et stort vaskerom, kan du sette opp rengjøringsskap, lintøyskap og ekstra garderober for yttertøy, kofferter og golfbager. I Nordanros sortiment finner du høyskap med uttrekkbare vaskekurver og uttrekkbare skuffer for ulike typer oppbevaring.

Hva med et uttrekkbart strykebrett? Eller uttrekkbare kurver for lyspærer, skjøteledninger eller verktøykasse? 

En lang arbeidsbenk med flere underskap med innebygde og uttrekkbare vaskekurver gjør at du kan sortere skittentøyet med det samme! Utnytt plassen over til åpne hyller eller klessnorer som du kan trekke ut. 

Kanskje har du også plass til kleshengere eller et tørkestativ for klær som ikke tåler tørketrommel. I dag finnes det tørkestativer som enkelt kan felles ut slik at de ikke trenger å stå fremme hele tiden. 

Hvis du har vaskerom i kjelleren, kan innfelt belysning gjøre vaskerommet hyggeligere, samtidig som du får bedre arbeidslys, spesielt hvis rommet ikke har vinduer. Fliser på gulvet, under- og overskap med flotte fronter og en stilig benkeplate – vips, så du har du et trivelig vaskerom!

Kombiner vaskerom og grovkjøkken

Et grovkjøkken med grovinngang passer godt for vaskemaskin, vaskekum og ekstra oppbevaring. Her kan barna slenge av seg treningstøy, skitne fotballsko og rideklær du ikke vil ha inn i huset. Et grovkjøkken med rustfri vaskebenk er lett å rengjøre og er et perfekt sted for å plante om potteplanter og vaske søppelkasser eller joggesko. 

Hvis grovkjøkkenet ligger ved siden av groventreen som brukes til daglig, kan du gå for et lavere skap som kan brukes som sitteplass når man tar skoene av og på, og som har plass til sykkelhjelmer og ryggsekker i skuffer under. 

Rengjøringsskapet hører også hjemme på grovkjøkkenet, hvis du ikke har plass i entreen eller på kjøkkenet. Et rengjøringsskap med uttrekkbare trådkurver og smart plass til støvsuger og strykebrett gjør rengjøringen litt morsommere. 

Vaskerom, svarte fronter og svart benkeplate, Nordanro
Vaskerom med svarte skapfronter, svart benkeplate og svart blandebatteri. Vaskekum i rustfritt stål.

Slitesterk plate på arbeidsbenken

Mange ønsker seg en arbeidsbenk med underskap på vaskerommet, gjerne med en stilig benkeplate. Tenk da på om du har vaskekum i nærheten, og om benkeplaten skal være vannavstøtende. I så fall kan en benkeplate i stein være et godt alternativ, men også kompositt og laminat passer i vaskerom, og de er også litt snillere mot lommeboken. Hvis du har en fin benkeplate på kjøkkenet, kan du selvsagt bruke samme stil på vaskerommet. En benkeplate i marmor gjør vaskingen litt mindre kjedelig!

Vaskebenk med kum

Det finnes flere typer vaskebenker med kum til vaskerommet, enten du vil ha en enkel kum og underskap ved siden av, eller en vaskekum med to skap under. Noen vil ha en litt dypere kum, for eksempel for bløtlegging av tepper og ekstra skittent yttertøy.

Vaskebenk for vaskerom fås i mange størrelser og ulike materialer, men rustfritt stål er det vanligste. Du kan også velge et blandebatteri som passer stilen din. Det er ingenting i veien for at vaskerommet kan være landlig inspirert, eller kanskje du heller foretrekker et vaskerom i en mer moderne stil med høyblanke overflater som er lette å tørke av. Det viktigste å tenke på er hvor du har vann og avløp, og planlegge godt

 

Pen og praktisk entré

Er entreen rotete? Med god innredning er det lett å holde orden og samtidig skape en stilig entré. Her finner du inspirasjon og gode tips til oppbevaring i entréen.

Entreen – få innredningstips her!

Forny med nye fronter

Lyst på nye kjøkkenskap, men ikke en hel kjøkkenrenovering? En rask og enkel måte å fornye kjøkkenet på er å skifte bare kjøkkenfronter. Nordanro tilbyr fronter som passer alle skapskrog.

Nye fronter? Få tips og inspirasjon her!

Velg riktig kjøkkeninnredning

Kjøkkeninnredningen består av mange deler, alt fra håndtak til sprutbeskyttelse, oppvaskkum og blandebatteri. Og innsiden av kjøkkenskap og -skuffer er minst like viktig.

Kjøkkeninnredning – få tips og inspirasjon her!