Inspirasjon til vaskerom

Estimert lesetid: 5 minutter

Skal du pusse opp vaskerommet, men er usikker på hvilken innredning som passer best? Les vår veiledning for å få inspirasjon til vaskerommet.

Når du skal bygge nytt vaskerom eller pusse opp det gamle, finnes det mange stilige løsninger. Glem skitne betonggulv, synlige avløpsrør og rustne vaskemaskiner. Et moderne vaskerom eller vaskerom kan se like stilig ut som et moderne kjøkken. I tillegg er det ofte ubrukt potensial og dødplass i vaskerom som kan brukes til smart oppbevaring. Vi håper guiden "Vaskeromsinspirasjon" kan ta prosjektet ditt videre!

4 tips for vaskerommet

  • Hvilke behov har du? Bruker du vaskemaskin og tørketrommel hver dag? Gjør vaskerommet til et hyggelig sted der du gjerne tilbringer tid – det er ingen grunn til at vaskerommet skal være stygt og lite innbydende.
  • Tilpass hvitevarene. Vil du slippe å bøye deg ned for å tømme trommelen eller vaskemaskinen? Sørg for at hvitevarene har god arbeidshøyde. Samtidig kan du ha smart oppbevaring for vaskemidler og annet i skuffer under maskinene!
  • Skjul skittentøyet. Hvis du ikke vil at noe skal være synlig i vaskerommet, kan du innrede det som en stor garderobe slik at du kan trekke skyvedører foran maskinene og vaskekummen og skjule vaskekurvene bak en fin dør.
  • Vaskerom ved siden av soverommet? Hvem har sagt at vaskerommet må være ved siden av kjøkkenet eller i kjelleren? Du kan like gjerne innrede et vaskerom ved siden av soverommet, så har du rent tøy rett for hånden når du skal kle på deg om morgenen. Dessuten slipper du å dra skittentøykurven opp og ned, kanskje flere etasjer.
Vaskerom med integrerte hvitevarer
Et romslig vaskerom med integrerte hvitevarer og rikelig med oppbevaringsplass, der vaskemaskinen og tørketrommelen danner en fin kontrast til de mørkegrå frontene.

Lite eller stort vaskerom? I kjelleren?

Uansett hvor vaskerommet er eller hvor stort det er, kan du alltid få noe stilig ut av det. I et lite vaskerom er det praktisk med tørketrommelen oppå vaskemaskinen. Og hvis plassen er begrenset, for eksempel i en leilighet, er dette kanskje den eneste muligheten du har. Husk da at du kan bygge inn vaskesøylen og kjøpe en fin skapdør.

Hvis du har et stort vaskerom, kan du sette opp rengjøringsskap, lintøyskap og ekstra garderober for yttertøy, kofferter og golfbager. I Nordanros sortiment finner du høyskap med uttrekkbare vaskekurver og uttrekkbare skuffer for ulike typer oppbevaring.

Hva med et uttrekkbart strykebrett? Eller uttrekkbare kurver for lyspærer, skjøteledninger eller verktøykasse? 

En lang arbeidsbenk med flere underskap med innebygde og uttrekkbare vaskekurver gjør at du kan sortere skittentøyet med det samme! Utnytt plassen over til åpne hyller eller klessnorer som du kan trekke ut. 

Kanskje har du også plass til kleshengere eller et tørkestativ for klær som ikke tåler tørketrommel. I dag finnes det tørkestativer som enkelt kan felles ut slik at de ikke trenger å stå fremme hele tiden. 

Hvis du har vaskerom i kjelleren, kan innfelt belysning gjøre vaskerommet hyggeligere, samtidig som du får bedre arbeidslys, spesielt hvis rommet ikke har vinduer. Fliser på gulvet, under- og overskap med flotte fronter og en stilig benkeplate – vips, så du har du et trivelig vaskerom!

Kombiner vaskerom og grovkjøkken

Et grovkjøkken med grovinngang passer godt for vaskemaskin, vaskekum og ekstra oppbevaring. Her kan barna slenge av seg treningstøy, skitne fotballsko og rideklær du ikke vil ha inn i huset. Et grovkjøkken med rustfri vaskebenk er lett å rengjøre og er et perfekt sted for å plante om potteplanter og vaske søppelkasser eller joggesko. 

Hvis grovkjøkkenet ligger ved siden av groventreen som brukes til daglig, kan du gå for et lavere skap som kan brukes som sitteplass når man tar skoene av og på, og som har plass til sykkelhjelmer og ryggsekker i skuffer under. 

Rengjøringsskapet hører også hjemme på grovkjøkkenet, hvis du ikke har plass i entreen eller på kjøkkenet. Et rengjøringsskap med uttrekkbare trådkurver og smart plass til støvsuger og strykebrett gjør rengjøringen litt morsommere.

Vaskerom, svarte fronter og svart benkeplate, Nordanro
Vaskerom med svarte skapfronter, svart benkeplate og svart blandebatteri. Vaskekum i rustfritt stål.

Slitesterk plate på arbeidsbenken

Når du planlegger ditt vaskerom, står en arbeidsbenk med underskap på manges ønskeliste – og gjerne med en stilig benkeplate. Her bør du tenke gjennom om du har vask/vaskeri i nærheten og om benkeplaten skal være vanntett. Benkeplater i kompositt og laminat er passende i et vaskerom, og også litt mer lommebokvennlig.

Vaskebenk med kum

Vaskebenk med kum til vaskerommet finnes i ulike varianter; med enkel vask og underskap ved siden av, eller med dobbel vask med to skap under.

Vaskeromsvasker kommer i mange størrelser og i forskjellige materialer, men rustfritt stål er mest vanlig. Her kan du også velge en kran som passer ditt design – for du kan selvfølgelig innrede et landlig inspirert vaskerom, på samme måte som du kan lage et vaskerom i en mer moderne stil med overflater som er enkle å tørke ned. Det viktigste å tenke på er hvor du har vann og avløp, og planlegger skikkelig.

Vi håper denne inspirasjonsguiden til vaskerommet har gitt deg nye ideer, slik at du kan ta skrittet fullt ut og innrede ditt eget drømmevaskerom! Nordanro har produkter for enhver smak og stil - ta en titt i årets katalog for flere tips.

Pen og praktisk entré

Er entreen rotete? Med god innredning er det lett å holde orden og samtidig skape en stilig entré. Her finner du inspirasjon og gode tips til oppbevaring i entréen.

Forny med nye fronter

Lyst på nye kjøkkenskap, men ikke en hel kjøkkenrenovering? En rask og enkel måte å fornye kjøkkenet på er å skifte bare kjøkkenfronter. Nordanro tilbyr fronter som passer alle skapskrog.

Velg riktig kjøkkeninnredning

Kjøkkeninnredningen består av mange deler, alt fra håndtak til sprutbeskyttelse, oppvaskkum og blandebatteri. Og innsiden av kjøkkenskap og -skuffer er minst like viktig.